Littmann

23 artikelen

per pagina
 1. Littmann Core Digitale Stethoscoop

  Vanaf € 324,95 € 268,55
  Littmann Core Digitale Stethoscoop
  Vanaf € 324,95 € 268,55

  Vergelijken

 2. Littmann identificatie tag

  Vanaf € 8,95 € 7,40
  Littmann identificatie tag
  Vanaf € 8,95 € 7,40

  Vergelijken

 3. Oordopjeskit

  Vanaf € 14,95 € 12,36
  Oordopjeskit
  Vanaf € 14,95 € 12,36

  Vergelijken

23 artikelen

per pagina

Littmann

In het begin van de jaren 60 patenteerde Dr. Littmann een revolutionaire nieuwe stethoscoop met verbeterde akoestische prestaties tegenover de oudere modellen. Dr. Littmann verkocht enkele jaren later zijn stethoscopen aan het bedrijf 3M, voor wie hij de stethoscopen bleef verbeteren. 3M is een wereldwijd opererend bedrijf met bedrijfsactiviteiten in 70 landen met verkoop in 200 landen. 3M neemt de verkoop van 55.000 producten op zich en heeft 105.000 patenten op naam. De stethoscopen van Littmann zijn vooraanstaand in de medische wereld en leveren superieure akoestiek en uitzonderlijke prestaties in een innovatief design. Er zijn stethoscopen met instelbare membranen, Ambient Noise reduction en Bluetooth® stethoscoop verbinding te verkrijgen. Littmann produceert stethoscopen volgens strikte proces- en kwaliteitscontroles zodat deze altijd een consistent hoog prestatieniveau hebben.

Littmann stethoscopen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en modellen, zo zijn er klassieke stethoscopen verkrijgbaar maar ook cardiologische stethoscopen, lichtgewicht stethoscopen en elektronische stethoscopen. De stethoscopen van Littmann hebben een minimale garantie van 2 jaar, de garantieperiode verschilt per model en loopt op tot 7 jaar. De garantieperiode gaat in op de dag van aankoop.

De akoestische gevoeligheid verschilt per model, er zijn stethoscopen verkrijgbaar voor het uitvoeren van algemeen fysiek onderzoek tot nauwgezette diagnostische auscultatie. De stethoscopen van Littmann zijn verkrijgbaar met instelbare membranen; dit is een uitvinding van 3M waarmee verschillende geluidsfrequenties te horen zijn zonder het borststuk te verplaatsen.  Door middel van klikvaste oordopjes met een zachte afwerking wordt een uitstekende akoestische dichting bereikt. De oordopjes klikken stevig vast op de oorbuizen van de headset. De instelbare headset is eenvoudig af te stellen en heeft een comfortabele pasvorm. De gebogen oorbuizen liggen op één lijn met de gehoorgang voor een maximale geluidsoverdracht. De nieuwe generatie slangen van de Littmann stethoscopen zijn beter bestand tegen huidoliën en alcohol en zijn minder vlekgevoelig. Zo hebben de slangen een langere levensduur. Tevens zijn de slangen zonder natuurrubber (latex) of ftalaat weekmakers geproduceerd. De precisie borststukken zijn ontwikkeld voor excellente geluidskwaliteit en kunnen de schokken, krassen en chemicaliën van dagelijks gebruik weerstaan. Bovendien horen Littmann stethoscopen bij de lichtste stethoscopen in de medische wereld.